top of page
Over ons
20240317-DSC00236 (1).jpg
20240317-DSC00238.jpg

Marcantus is eind jaren negentig van de vorige eeuw ontstaan uit projectkoor Recercata. Verschillende dirigenten hebben sinds die tijd ons koor geleid, onder wie (ruim twintig jaar) Paul Bocken. Hij heeft ons met zijn muziekpedagogische kwaliteiten naar een hoger niveau getild. Begin 2023 hebben we afscheid genomen van Paul. Een periode waarin we ons als koor, net als veel andere koren na de coronapandemie, opnieuw moesten uitvinden. Onder de bezielende leiding van onze nieuwe dirigent Jan van den Berg hebben we daar een vliegende start mee gemaakt. Samen met hem hebben we nieuwe doelen en ambities geformuleerd en nieuwe leden geworven. 

 

In deze nieuwe fase staat plezier in zingen nog steeds voorop, maar natuurlijk streven we ook naar een mooie koorklank en een goede interpretatie van de muziek: geen noten zingen maar muziek maken. We werken regelmatig samen met andere koren of muzikanten. In het verleden waren dat bijvoorbeeld het Culemborgs Kamerkoor, de Koninklijke Harmonie 'Pieter Aafjes’, klavecinist Pieter Dirksen en pianist Ton van der Voort. 

 

Marcantus streeft ernaar om elk jaar minstens één concert te geven, altijd rond een thema. In het verleden waren dat bijvoorbeeld 'Liefde', ‘Sweelinck meets Marenzio’ en ‘Hollandse Meesters’. Het komend najaar staan twee concerten met stukken over de verering van Maria op het programma. 

bottom of page