top of page

Onze dirigent Jan van den Berg

M-6.jpg

Jan van den Berg (1957) studeerde dwarsfluit en muziektheorie aan het Utrecht Conservatorium. Het bijvak zang  bracht hem in contact met zingen in een kamerkoor. Gegrepen door de magie van het versmelten van stemmen in een koorklank, richtte hij nog tijdens zijn studie kamerkoor 4 x 4 op, volgde lessen koordirectie en nam deel aan de Kurt Thomascursus (1989). Als zanger maakte hij deel uit van diverse semi-professionele koren, zoals het Nederlands Theaterkoor en het ASKO-koor.

Tijdens zijn loopbaan als manager in het muziekonderwijs bleef hij als zanger actief o.a. in kamerkoor Trajecti Voces en ensemble Con Piacere, volgde hij Summerschools van de Capella Pratensis en trad 

bij gelegenheid op als inval- of gastdirigent (o.a. bij het Culemborgs Kamerkoor).

Nu, aan het eind van zijn loopbaan, legt hij zich weer helemaal toe op koordirectie, volgde de Applicatiecursus Koordirectie en een premaster Koordirectie aan het Utrechts Conservatorium en is vaste dirigent van Marcantus en het Culemborgs Kamerkoor. Als zanger is hij momenteel actief bij vocaal ensemble Capella Utrecht en bij diverse projecten (o.a. bij NEON).  

bottom of page