top of page

Onze dirigent Paul Bocken

M_5.jpg

Paul Bocken (1956, Stein)  leerde als jongenssopraan en solist in het plaatselijke koor al vroeg zingen en ontwikkelde daarbij een scherp muzikaal gehoor.

 

Hij voltooide na de middelbare school eerst de artsenstudie (Nijmegen) en daarna een muziekvakopleiding aan het toenmalige Sweelinck Conservatorium Amsterdam, met blokfluit als hoofdvak. De uitgebreide vorming in ensembletechniek, uitvoeringspraktijk en ensembleleiding paste hij sindsdien vooral ook toe als koordirigent. De uitgebreide ervaring met het uitvoeren van oude muziek komt dan al jarenlang goed van pas.

Dat geldt nu ook voor pedagogische vaardigheden, opgedaan in een jarenlange onderwijsloopbaan. Hij combineert zijn werk als docent medische vakken en schrijver van leerboeken met diverse muzikale activiteiten. Zelf zingen in kleinere en grotere ensembles, door heel het land, vormt daarbij een rode draad. Daarbij zong hij langere tijd onder leiding van onder andere Daniel Reuss, Gijs Leenaars en Krista Audere. Hij maakt deel uit van Vocaal Ensemble Musa o.l.v. Peter Dijkstra, het Collegium Musicum Amsterdam, o.l.v. Anthony Zielhorst, en is regelmatig onderdeel van Amsemble o.l.v. Benjamin Bakker en Ensemble 'Neon' o.l.v. Fokko Oldenhuis. Mede op zijn initiatief ontstond in 2019 Capella Culemborg.

Vocale en instrumentale ensembles, maar ook individuele gevorderde blokfluitisten kunnen bij hem terecht voor coaching ensembletechniek en interpretatielessen. E-mail: info[at]paulbocken.nl

bottom of page